Jordbær = Ung og frisk!

Den røde fargen og søte smaken av jordbær er svaret på selve sommeren for meg. Bare synet og duften av friske jordbær... Det finnes nesten ikke noe bedre spør du meg!
Jordbær er i tillegg noe av det sunneste du kan spise.
Jordbær kan senke kolesterolet og bidra til "evig ungdom".

 
Litt historie
Madam Tallien, en av de mer prominente kvinneskikkelser ved keiser Napoleons hoff, ble berømt fordi hun badet i frisk jordbærjuice. Til hvert bad trengte hun ikke mindre enn 11 kilo bær. Det er vel unødvendig å si at jeg ikke tror at damen badet daglig.

Antioksidanter og naturstoffer
Hva madam Tallien ikke visste, er at jordbær inneholder hele kombinasjonen av antioksidanter og naturstoffer som inngår i moderne anti-aldringsteorier, og at hennes luksuriøse jordbærbad har kommet til heder og verdighet igjen. Men lurere enn å bade i dem, er det å spise jordbær! De søte, røde bærene er nemlig en ernæringsmessig juvel, som inneholder store mengder vitamin C og K, sink, fordøyelsesfiber, jod, kalium, folsyre, vitamin B2, vitamin B5, vitamin B6, magnesium og kopper.


Store mengder næringsstoffer
Røde, friske jordbær inneholder store mengder næringsstoffer kalt fenoler. Fenoler er blant de kraftigste av de kjente antioksidantene, og har i en rekke forsøk vist seg å beskytte kroppens cellestrukturer mot skader av frie radikaler. Jordbærets unike innhold av fenoler har vist seg nyttige for å beskytte hjertet og diverse betennelser.


Oppskrift på jordbær- og banansmoothien vår:
Denne lager vi når vi skal kose oss. Den er perfekt i stedet for fetende godis, og skal jeg være ærlig, så smaker den mye mye bedre også :-)


Isbiter
1 banan, skrelt og i skiver
150 g. fryste jordbær (friske jordbær på sommeren, så klart)
150 - 200 g. yoghurt naturell
1 knivsodd sukker
1 kvivsodd vaniljesukker


Ha alt sammen i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør det til det blir en jevn og fin blanding.
Hell det over i et høyt glass og servér med friske jordbær på toppen.


MMMMNAM! 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine