Makeup og hår til bunaden

Jeg er så stolt av å være norsk når jeg ser bunadkledde mennesker på for eksempel 17. mai. Jeg kan ikke tenke meg noe finere enn bunaden, og hvor flott denne tradisjonen er.

Men hva slags styling er egentlig passende til et slikt plagg?

Noen tips:
Når du skal pynte deg i bunad, vær forsiktig med sterke farger og sprø hårfrisyrer. Det er viktig at stylingen står i forhold til plagget, og med bunad er det naturlig stil som gjelder.

Prioritet nummer 1 er derfor huden. Ingenting er finere enn en glødende og naturlig hud.

Bruk en lett og naturlig foundation som dekker eventuelle urenheter, men som smelter inn og ikke legger seg som en maske i ansiktet. Den skal også matche hudtonen din så du unngår skille ved kjevepartiet.

Hvis du føler at du trenger litt pudder for å matte ned, legg det kun i T-sonen. Det vil si, pannen, nesen og hakepartiet. Da matter du ned, men beholder den naturlige looken.

Kost gjerne forsiktig over med et solpudder, for å skape ekstra glød og farge, eller legg bare litt i kinnene..

Smil til speilbildet ditt, og legg en frisk rouge i eplekinnene. Når du legger rougen her, gir det et naturlig og trendy look. Det ser rett og slett bare ut som om vi er så freshe! Inneholder rougen litt skimmer skaper det ytterliger glød og en illusjon om en litt fuktig hud. Nydelig!

Når det gjelder makeup til øynene er det finest å holde det i naturfarger, som for eksempel beige og brune toner. Dette er farger som går til absolutt alle, enten du er lys eller mørk. Eyeliner legges i en diskret og tynn strek på øyelokket, så nært inntil vippekanten som mulig. Unngå at streken blir for hard ved å gå over den med en Q-tips, og dus den sammen med evt. øyeskygge.
Bruk gjerne en mørkebrun maskara også, men hvis du er vant til å bruke sort, kan du heller legge øyeskyggen litt mer dus.


Til leppene er det fint med en leppestift eller gloss i duse og nøytrale farger. Gjerne fersken eller rosa.

Hårstyling:
Ikke bruk for mye stylingprodukter. Håret holdes i samme naturlige stil som makeup'en, og det ser ikke bra ut med stivt og overstylet hår til bunaden.
Sats på klassiske og enkle frisyrer.

Foto:
Romeriksbunaden
Lånt fra http://www.norskebunader.no/

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine