Shopping i Stockholm!

Stockholm er virkelig en av mine favorittbyer, og det beste er at det ikke ligger langt unna. Ca 50 minutter med fly, og du er i shoppingmekka!
Det finnes over 4000 butikker i Stockholm. Mange av butikkene har unike tilbud.

 

BIBLIOTEKSGATAN
Mellom Norrmalmstorg og Stureplan løper en ganske kort gatestump som har blitt Stockholms svar på Fifth Avenue. Her er det fint og her koster det penger. Eksklusive klær, smykker, pels og klokker, men også kunst og antikviteter. Synes du at det blir for dyrt er det absolutt verdt å få med seg vindusshoppingen. Her finnes det mye lekkert å drømme om.

TIPS:
Face Biblioteksgatan 1, Stockholm.
Makeup. Her kan du velge leppestifter i over 160 forskjellige farger og øyenskygger i 150 forskjellige nyanser.
Rizzo Biblioteksgatan 20, Stockholm.
Stilige og trendy sko til overkommerlige priser.

BIRGER JARLSPASSAGEN
Mellom Birger Jarlsgatan 9 og Smålandsgatan 10 går det en vakker innvendig arkade, oppusset og nyinnviet i 2004. Arkaden er full av hyggelige cafeer, merkebutikker og små koselige spisesteder. Dette er en snarvei som lett kan ta mye lenger tid å gå.

DROTTNINGGATAN
Drottninggatan er Stockholms lengste butikkstrøk. På sin vei fra Slottet til Observatorielunden går denne tidligere kongelige ferdselsgate, og her ligger butikkene som perler på en snor. Det er bare å se til høyre eller venstre og prøve å få med seg mest mulig av butikker for enhver smak og lommebok.

TIPS:
Make Up Store Drottninggatan 77, Stockholm.
Imponerende utvalg i alle mulige farger og stiler til fine priser. Hvis du synes Makeup Store er bra her hjemme, så gled deg til denne, som er hovedbutikken! Her kan du lett bli i mange, mange timer!
Maria Westerlind Drottninggatan 81 A, Stockholm.
Ung svensk designer. Ung stil.
MRS H Drottninggatan 110, Stockholm.
Fashion og tilbehør for sofistikerte kvinner.

GALLERIAN Hamngatan 37, Stockholm.
Rett ovenfor NK ligger Stockholms første galleri. Gallerian går over to plan og inneholder ca 60 butikker i tillegg til kafeer og restauranter. Her finner du gjerne de store kjedene som for eksempel Top Shop. Atmosfæren langs den brede innegaten er amerikanskinspirert med coffeeshops, muffins og countrymusikk.

GAMLA STAN
Om man vil så kan man kalle Gamla Stan Stockholms største kjøpesenter. Vegg i vegg langs hele Vesterlånggatan ligger småbutikker og serveringssteder. Her finner du mange spesielle og annerledes butikker, og du finner mye håndtverks- og tekstilbutikker her.

GÖTGATSBACKEN
Götgatan. Området rundt Götgatsbacken kalles nå NOFO (North of Folkungagatan). Her finnes et rikt og variert utvalg av designerbutikker og kafeer. Det siste tilskuddet er gallerian Bruno med et rikt utvalg av mote og design. Som for eksempel Filippa K, David Design og Munthe plus Simonsen. Naboene er skjønnhetssenteret c/o Stockholm med italiensk kaffebar og 10-Gruppen.

TIPS:
Designtorget Mode Götgata 31, Stockholm.
Ungdommelige designerklær, av svenske, lovende designere.
Filippa K Götgatan 23, Stockholm.
Trendy designer klær.
Gudrun Sjödén Götgatan 44, Stockholm.
Fargerike klær for kvinner.
Lush Götgatan 26 A, Stockholm.
Såper og andre hygieneartikler, laget som mat. Flotte som gaver!

NK Hamngatan 18-20, Stockholm.
På Hamngatan ligger Stockholms, ja Sveriges mest kjente kjøpesenter - NK. I over 100 år har Nordiska Kompaniet vært synonymt med eksklusivitet, mangfold og kvalitet. NK har seks plan med merkeklær, og det eksklusive preget finnes i alle etasjer. Ta gjerne en pause med lekre småretter i Restaurant Boberg.
PK-HUSET Hamngatan/Norrlandsgatan, Stockholm.

Tidligere banklokale. Her finnes en rekke ulike merkebutikker, de fleste motebutikker for både damer og herrer.

PUB Drottninggatan/Hötorget, Stockholm.

Varehuset Paul U. Bergström brukte en gang Greta Garbo i sin hattereklame. Et tradisjonelt varehus er det ikke lenger, for alle butikkene som ligger her drives en og en. Stort utvalg. Alt fra mote til verktøy.

PUCKELN Hornsgatan.

Dette er sentrum for Stockholms kunsthåndtverk og gallerier finnes langs det som kalles Puckeln på Hornsgatan. Her i gamle velbevarte hus ligger butikker på rad og rekke med kunsthåndtverk av alle slag og gallerier som perler på en snor. Både tradisjonelt og moderne design.


SERGELS TORG
Runt Plattan og i Sergelgången finnes blant mye annet en hel rekke med skobutikker, lavprisbutikker som for eksempel H& og KappAhl. I kulturhuset ligger Designtorget, der man kan kjøpe produkter fra etablerte kunstnere til superpriser!

SOFO
På aller shopperes lepper er siden år tlbake SOFO, som betyr South Of Folkungagatan. Det skal selvfølgelig assosiere til Londons SOHO. I kvartalet som rammes inn av Folkungagatan, Götgatan, Renstiernas gata og Skånegatan, vrimler det av butikker, spiserier og barer. Her er det laidback, trndy og hipt. Bondegatan er riktig het. Her finnes blant annet Tjallamalla, kitschinfernot Coctail de Luxe og Lisa Larsson second hand.

STOCKHOLM QUALITY OUTLET BARKARBY
Nordens største Factory Outlet. På flere tusen kvdratmeter finner du 60 ulike butikker og flere enn 100 kjente varemerker innen klær, sko, sport, interiør, bøker og mye annet. Her er prisene også 30-60% lavere enn andre steder i Stockholm.

STUREGALLERIAN STUREPLAN
Kontinentale innvendige gater og torg, som rammes inn av butikker, restauranter og kafeer. Sturegallerian er en skjønn blanding av merkebutikker og små personlige butikker med spesialtilbud. For den som trenger en lengre pause, og å hente seg inn litt, anbefales Sturebadet.

TIPS:
CC Skor Italiensk skotøy for dame og herre. Elegant og veldig eksklusivt.

ÅHLENS Klarabergsgatan 50, Stockholm.
Her finnes alt du trenger i livet. Gigantisk kosmetikkavdeling i gateplan, høyere opp i etasjene finner du mote, tekstiler, husholdningsartikler osv. Vil du ta en pust i bakken finner du en hyggelig kafe her, og faktisk et spa aller høyest opp i etasjen.

Foto lånt fra visitsweden.com


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine