De 5 vanligste NEI til festantrekket!

Har du noengang har pyntet deg så mye at du overgår juletreet i skinning og glitring? Bare for å finne ut at alle andre på festen kommer i bukser og cardigan? Eller omvendt? Du kommer i jeans og alle andre har lange kjoler og dresser?
Eller kanskje du har takket nei til julepartyet i siste liten fordi du ikke syntes at du hadde noe å ha på deg, enda skapet bugner over av lekre klær?
Da vet du nok allerede at festene rundt jul og nyttår er gode eksempler på tidspunkt det er lett å gjøre feil i antrekket.
Men det er ikke så vanskelig å unngå feilene heller, det er bare snakk om de små tingene som kan løfte, eller i verste fall dempe hele antrekket.
 

De 5 vanligste feil vi gjør:

1. For mye bling-bling!
Perler, metalliske stoffer og skimmer er kjempefint, og ypperlig å bruke til fest, men ikke bruk alt på en gang. For mye glitring kan være overveldende, og er det for mye, så er det ikke overveldende i positiv forstand. Konsentrer deg om ett område. Og er kjolen glitrende, så demp tilbehøret.

2. Vise for mye hud
Trange, korte miniskjørt og kjoler som også gjerne viser navelen er et stort NEI! Det er faktisk mulig å kle seg sexy uten å vise for mye hud. Det er ikke pent å vise alt! Hemmeligheten er å fremheve det du er mest fornøyd med, å la resten være igjen til fantasien. Vis det du har ved å for eksempel bruke en blazer over en utringet kjole. En halterneck kjole fremhever trente armer, et smalt skjørt med splitt i siden fremhever bena du er fornøyd med osv. Igjen - konsentrer deg om ett område.

3. "Ingenting" som passer til anledningen
Ingenting er verre enn å være invitert til et skikkelig staselig party, og ikke ha noe å ha på seg! Ved å ha noen få basisplagg i skapet som er beregnet til fest, er du alltid forberedt på invitasjoner som kommer i siste liten. Disse kan du bruke om og om igjen, og få det til å se ut som et nytt antrekk bare ved å bytte på tilbehøret.
Les mer om å bygge basisgarderobe HER!

4. Gjøre det for komplisert
Det er neimen ikke rart at spesielt vi jenter går inn i julehøytiden (eller andre høytider eller ferier for den saks skyld), helt oppgitte av å prøve å koordinere antrekk, gaveplanlegging, reising og festing. Er du en av de som må overplanlegge så kjenner du deg sikkert igjen i dette.
Istedet for å prøve å matche ett og ett plagg, gå for "den lille sorte". Den er ikke bare passende til alle anledninger og sesonger, den kan gjøre deg så elegant og pyntet som du bare ønsker med det riktige tilbehøret.

5. For mye eller for lite pyntetDu kommer i jeans, alle andre har pyntet seg i lange kjoler og dress..
Du er ikke alene om problemet med kleskode på fest. Kleskode "casual chic" eller "coctail" kan forstås på ulike måter. Er du usikker, ta frem "den lille sorte" igjen. Det samme gjelder for mannen, hvor mørk dress passer til alt fra ordinære fester til coctailfester.
Kjenner du noen som skal på samme festen, ta en telefon og hør hva de andre har tenkt seg.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine