Tenk på dette før du handler på salg!

Hvis du pleier å vente med å fylle opp garderoben til "siste sjanse-salget" kommer, da skal du tenke over en ting eller to, før du drar opp kredittkortet.

For å si det rett ut, så er det mye dritt som kommer frem under salget. Butikkene finner frem absolutt alt, og skal gjøre plass for neste sesongs kolleksjoner. Det kan være mye bra å få tak i, men vi har vel alle plagg som fortsatt, etter lang tid, henger i skapet med prislappen på. Og det er gjerne en rød prislapp, men "salg" på.

Prøv å tenke logisk når det gjelder plaggene du har slått fingrene i under salget. Det er lett å fokusere på hvor mange penger du sparer, men det er det første tegnet på at du er i ferd med å gå i fella! Et kupp er kun et kupp hvis du kommer til å bruke det og elske det!
Her er spørsmålene du skal stille deg selv, før du går for å betale:

1. Vil det passe inn sammmen med det jeg har i garberoben min nå?
Hvis du kan bruke det "i morgen" sammen med klær eller tilbehør du allerede har, så kan det være at du er i ferd med å gjøre et kupp. Men hvis du er nødt til å kjøpe flere ting for å få det til å funke, kan det ende med at "kuppet" koster masse penger. I verste fall blir det enda et plagg som blir hengende i skapet for alltid, fordi du ikke har noe å bruke det sammen med.

2. Passer det ordentlig?
Hvis plagget ikke sitter riktig, og det er noe du ikke ville betalt full pris for, er det som regel ikke noe du vil bli fornøyd med til nedsatt pris heller. At det ikke sitter riktig betyr enten at du må sy det inn eller ut, eller et plagg som du ikke kommer til å bruke.

3. Vil klærne jeg handler fylle et "hull" i skapet?
Er det noe du virkelig trenger i garderoben? En sort kjole? Jakke? Ny veske? Prøv å fylle opp garderoben med de klassiske tingene som passer til det meste, før du handler inn ting som ikke passer med noe, eller ting du ikke trenger. Hvis du tenker deg skikkelig godt om og er ekstra flink til dette når det er salg, så klarer du å få mer for den prisen du hadde tenkt til å bruke på ett plagg.
 

4. Klarer jeg å vedlikeholde klærne?
Dette er noe mange ikke tenker på. Som regel så ser vi kun på hvordan plagget ser ut, der det står så fint utstilt i butikken. Men vær lur og sjekk vaskelappen. Skal det renses, håndvaskes eller presses før du bruker det? Da kan det ende med at du bruker det kun en gang, fordi det blir mer jobb enn du hadde tenkt. Hvis du vet med deg selv at du ikke gidder å vedlikeholde det skikkelig, la det henge!

5. Passer det inn i budsjettet?
Over 50% av oss impulshandler. Hvis du har et lavt klesbudsjett, skal du ikke la deg lure, uansett om det er 75% avslag i yndlingsbutikkene dine! Tenk deg nøye om før du drar kortet, for har du ikke råd til å betale kontant, har du antagelig brukt for mye. Og vi kjenner vel alle den følelsen av å se på det vi har kjøpt med en klump av dårlig samvittighet i magen. Da er det uansett ikke gøy å bruke det vi har kjøpt.

Salget som er ved hver sesongslutt kan være en fin måte å strekke et lavt klesbudsjett på, så lenge du tenker, og har klart for deg hva du trenger for å fylle "hull" i skapet. Vær helt sikker på at det vil funke med resten av det du har i garderoben.
 
Hvis du ikke klarer å tenke ut en god grunn for å handle, annet enn at det er salg,
HOLD DEG UNNA!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine