Smink deg yngre!

Er det en regel som bør følges innen temaet skjønnhet, så er det denne:

Fremhev dine sterke sider istedet for å prøve å skjule de "svake"!

Du vil raskt oppdage at det ikke bare tar fokuset vekk fra det du ikke er fornøyd med, med det er også med på å skape et yngre utseende.
Med noen enkle triks kan du bruke makeup til å skape en illusjon om at du faktisk er mange år yngre enn du egentlig er.

Ordene - "Less is more" går stadig vekk igjen når vi snakker om makeup, og det er faktisk ikke tull. For mye makeup kan få deg til å se mye eldre ut enn du egentlig er, og når vi blir eldre bør rutiner, stil og mengde endres, enten vi vil eller ikke.


Huden
Altfor tykk og kraftig foundation bør unngås, da den vil fremheve linjer og rynker. Bruk istedet en lett flytende foundation eller en dagkrem med farge. Disse gjør seg veldig fint på en hud med linjer, og trekker inn i huden istedet for å legge seg som en maske på ansiktet. For å gjøre påføringen enklest mulig anbefaler jeg å investere i en god foundationpensel. Påfør i hele ansiktet for å få en jevn og fin hudtone.

Bruk gjerne en lett og kremete concealer hvis du trenger å dekke kviser eller pigmentflekker. For å få frem den ungdommelige gløden i huden er det kjempefint å legge en flytende highlighter som inneholder reflekterende ingredienser på kinnbena (Gir inntrykk av høye og stramme kinnben) og på neseroten. (Gir inntrykk av smalere nese)

Er du "avhengig" av pudder, så bruk bare et tynt lag, for pudder legger seg også i linjene.
Tips: Løspudder legger seg ikke like tungt i linjene som et kompaktpudder.
Og til slutt: Ikke bruk pudder rundt øynene. Skal du sminke bort mørke ringer er det mye finere med concealer her også, da den holder seg unna linjene.

Øyne
Unngå oversminking og slutt med sorte "pandaøyne". Dette er den harde virkeligheten, men veldig mørk eller sort eyeliner gjør inntrykket altfor hardt og fremhever bare linjene rundt øynene enda mer.

Sort og tykk eyeliner gjør at øynene ser eldre ut. Gå for en mer naturlig look og bruk heller mer nøytrale farger. De kan lekes med de også. Vil du ha mørk makeup på øynene er det lurt og heller velge for eksempel mørk grå, mørk blå i stedet for sort. Husk også at mørke øyeskygger også drar øynene ned, spesielt hvis øyelokkene har begynt å henge.
Tips: Legg en lys highlighter rett under det høyeste punktet på øyebrynet, da gir du inntrykk av et mer åpent og fresht øye.

Lepper
Bruk en lipgloss i stedet for leppestift, for akkurat som med eyelineren vil en fet leppestift krype inn i linjene man eventuelt har rundt munnen.

Er du en skikkelig leppestiftfan skal du påføre en lipliner i en "nude" farge først, og en leppestift i en mer nøytral farge. En diskret farge får ikke linjene til å "poppe" sånn som en tung og fet leppestift i knallfarger vil gjøre.

Når det gjelder glossen så velg en lett versjon, litt lip balm aktig.

Unngå de som har veldig jentete farger og mye skinn og skimmer.
Velg også gjerne en gloss som har litt plumpingeffekt i seg.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine