Makeup til ulike øyefasonger


Det som jeg ser på som noe av det viktigste når det gjelder makeup, er å fremheve de tingene vi liker aller best med oss selv.
Det er så viktig for selvfølelsen vår, og når vi føler oss fine, så er det så mye lettere å glemme det som vi kanskje ikke er like fornøyde med.
Øynene er forskjellige fra person til person, og her er noen tips til hvordan man kan legge øyemakeup for å få frem fasongen på best mulig måte, og gjøre øynene enda vakrere enn de er fra før :-)

Dyptliggende øyne:

Hvis du har dyptliggende øyne er lyse farger fint. Lyst forstørrer som kjent, og dermed får du inntrykk av at øynene også ser større ut.
Legg en lys skygge på øyelokket, helt fra innerst i øyekroken og utover et lite stykke. Bruk mørkere skygger i globallinjen, og bland de utover og oppover.

Øyne som trekker nedover:

Har du øyne som trekker nedover, gir det et løft til hele ansiktet å legge øyeskyggene slik at det ser ut som om de trekker oppover. Her er det innmari fint å legge en eyeliner helt inntil de øverste vippene, og så blander du inn skygge langs kanten og opp i globalen. Tenk opp og ut hele tiden. Legg skyggen kun på to tredjedeler av øyelokket, og så legger du en lysere skygge på resten, innerst mot nesen. Effekten av øyne som peker oppover forsterkes også av en maskara som er forlengende på vippene.

Tettsittende øyne:

Bruk en concealer for å eventuelt fjerne mørke partier. Legg den helt innerst i øyekroken. Concealeren kan være en nyanse lysere enn huden din. Bare dette vil få øynene til å se ut som om de sitter litt lenger fra hverandre.
Bruk en eyeliner, og tegn opp en tynn linje langs de øverste vippene, og ettersom du nærmer deg ytterkanten av øyelokket, kan du gjøre streken litt tykkere.
Legg et tynt lag med en lys skygge fra øyekroken og ut til midten av øyelokket. Legg en mørkere skygge med god fargepigmentering (tettere farge) fra midten og ut til ytterkanten av øyet. Vær nøye med å blande sammen den lyse og den mørke på midten, så du ikke får en hard strek.
Bruk mest maskara på vippene som ligger ved ytterkanten av øyet.

Vide øyne:

Du kan på en ganske enkel måte redusere vidden på øynene dine ved å legge en mørkere skygge fra ytterkanten av øyet og til ca. midten av øyelokket.
Legg en lysere skygge fra midten og til øyekroken. Bland også forskjellige nyanser av fargen du har valgt på midten av øyelokket, for å dra oppmerksomheten dit.

Asiatiske øyne:

Hvis du har asiatiske øyne, eller denne fasongen, prøv deg frem med en lys skygge på øyelokket.
Bruk en eyeliner til å lage en tykk linje som du soter ut, langs kanten på de øverste øyevippene. Det blir finest (synes jeg da) hvis linjen du lager er såpass tykk så du ser den når du har øynene åpne. Legg en tynnere linje under de nederste vippene.
For å gjøre øynene mer åpne kan du legge en brun skygge like under øyebrynene.
Bruk også flere lag med maskara, en som går på fylde, og gjerne to-tre lag.

Les også om hvilke makeupfarger som er finest til din øyefarge - HER

Bildene er googlet

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine