Den grunnleggende neglepleien

Hvis du er opptatt av at neglene skal være sterke og pene, er det greit å vite det grunnleggende angående vekst, pleie og lakkering.

Neglevekst

Antagelig så er det bortkastet av meg å skrive hva som er lurt her, for det er noe de fleste vet, men jeg gjør det alikevel.

Kostholdet bør inneholde mye frukt og rå grønnsaker så neglene får mengden av vitaminer, mineraler og enzymer som de trenger for å se sunne ut, og vokse raskt.

Superbra mat for neglene er for eksempel brokkoli, fisk og løk. Også mat med mye fullkorn er veldig bra. Hele kroppen nyter godt av det, ikke bare neglene.
Vann og ferskpresset juice er også bra, spesielt gulrotjuice som er full av blant annet kalsium.
Ellers er all mat som inneholder sink og vitamin B bra for styrke av neglene.


Neglesopp

Det er også viktig med et sunt kosthold for å ha et godt immunsystem. Dette gjelder jo selvfølgelig for hele kroppen, men et dårlig immunsystem kan vise seg på neglene i form av neglesopp. Sunne matvarer kan hjelpe her også.

Ta på neglelakk
Når du skal påføre neglelakk, så lakkér først sidene av neglen. Først venstre, og så høyre og til slutt midten. Prøv å hold deg til bare tre striper med lakk. La det tørke før du legger et strøk til. For å få lakken til å sitte lenger, legger du et lag med for eksempel klar lakk på toppen, eller en top coat. Du skal ikke behøve å legge mer enn to strøk hvis kvaliteten på neglelakken er god. Å legge flere vil bare gjøre at lakken blir tykk og seig.
Hvis du bruker mørk farge er det ekstra lurt å legge en base eller blank lakk før du legger fargen, for det hindrer at selve neglen blir misfarget. Dessuten er det lettere å fjerne neglelakken igjen. Top coaten (overlakken) gjør fargen blir mer klar og skinnende og gjør at det holder seg pent lenger.


Negler og oppvask
Beskytt neglene og den tynne huden på hendene ved å bruke hansker når du vasker opp.
Visste du foresten at hvis du har håndkrem på hendene under oppvasken, så vil fuktigheten av kremen trekke ekstra godt inn på grunn av det varme vannet?

Forebygg stygge negler
Ta deg råd innimellom, å gå til en neglesalong. Få en skrubb, fuktighetsbehandling eller massasje for eksempel. Prøv i perioder å la neglene være i fred, selv om de ikke ser så pene ut. La de vokse ut, og gå til salongen for en naturlig manikyr. Da kan du også "bruke" dine egne negler istedet for å sette på falske. Dette er også en super måte å forebygge på, og du holder dine egne negler pene og lange lenger. Enda lenger holder de seg pene hvis du husker å smøre negler og neglebånd med en god olje før du legger deg om kvelden.

Fasong
Prøv å la være å file på sidene av neglen. Det vil bare gjøre neglen svakere og gjøre sitt til at de brekker lettere. Fil bare på toppen. Pass også på at filen ikke er for skarp, for da fliser tippen seg lettere og så vil den bli lettere å brekke også.
0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine