Gjør antrekket ditt enda mer kreativt og personlig!

Selv om man har skapet fullt av klær og sko, og tilbehør til randen i alle mulige farger, er ikke det dermed sagt at man finner noe å ha på seg. Typisk for oss jenter, er nemlig den berømte setningen vi kommer med veldig ofte; "Jeg får bare holde meg hjemme jeg da, for jeg har ingenting å ha på meg!"

Dette skjønner ikke gutta, som står utålmodig og venter på oss. De ser bare klesskapet hvor klærne henger tett i tett i alle mulige farger, og de ca. 50+ parene med sko.
Selv om det er mye, så er det ikke noe system, og vi handler klær på impuls og tenker ofte ikke over hva det vi handler skal passe sammen med. Det er derfor det er så viktig å ha en basisgarderobe. Det har jeg skrevet om før, HER.

Ved å ha en basisgarderobe, så har du ikke bare full kontroll på det du har, men du vet hele tiden hva du skal se etter når du er ute og shopper. Dermed unngår du impulskjøp som gjerne ender opp som fyll i skapet med prislappen på. Ganske så mye penger sparer du også.

Med en fungerende basisgarderobe er det også mye lettere å finne akkurat din stil, og hva du føler deg komfortabel og fin med.

Og når man har fått orden på basisgarderoben, kastet eller gitt bort det man ikke bruker lenger? Jo, det er da det er på tide å bryte reglene! Og det gjør vi for at antrekket skal vise hvilken kreativ og livlig personlighet vi har! :-)

Ja, bryt reglene litt!
"Hovedreglene" for basisgarderoben, de er greie å la være som de er, men å gå litt utenfor kan nemlig gi deg ekstra spennende garderobe, med enda flere muligheter. Dessuten så er det med på at stilen din ikke blir forutsigbar. Kjedelig at alle nikker gjenkjennende når du har på et antrekk fordi alt er så "riktig", ikke sant? :-)
For eksempel:
Hvis skoene dine matcher skjerfet ditt som igjen matcher skoene dine osv. Du ser helt sikker kjempefin ut, men det kan bli tradisjonelt, og kanskje noe som er forventet. Bruk heller en tilleggsfarge som bryter resten av matchingen, så ser det mye mer kreativt og personlig ut.
Den sorte kjolen kombinert med et par sko i en knallrød farge er en perfekt kombinasjon, men hvis du bruker fargen i tilbehøret også, kan det lett se forutsigbart ut. Bytt for eksempel ut de røde skoene med et par i glitrende sølv, det er litt mer uventet, og gjør antrekket enda mer spennende. Det skal ikke så mye til!

Ikke mer enn nødvendig, men det lille ekstra skal skille deg ut
Når vi setter sammen et antrekk tar det oss ca. 3 sekunder for å bestemme oss for tilbehøret. Bruk litt tid på om det vil gjøre antrekket ekstra spesielt, eller om det vil gjøre deg forutsigbar i stilen.

Lek med fargene!
Basisgarderoben består for det meste av klassiske fargetoner, men garderoben blir ikke allsidig hvis du fyller opp med mesteparten av en farge. Du trenger faktisk litt farge for å sprite opp garderoben og gjøre den personlig. Det er kjedelig å se ut som du skal på jobben hele tiden også, ikke sant? Holder du klærne eller tilbehøret i klassisk stil, kan du bruke det mer enn en sesong også. For eksempel enkle topper/t-skjorter med mye farge under en cardigan, eller skikkelig knallfarger på tilbehøret til en klassisk kjole eller dress. Det fungerer både til jobb og til fest, og i tillegg blir antrekket 10 ganger mer spennende.

Finn det perfekte paret med jeans til din fasong
Jeans bruker vi så ofte, at jeg påstår at dette er et plagg som må gå innunder basisgarderoben. Buksene passer også til absolutt alt du har, både av farger og stil. Investerer du i et par som sitter som støpt til din fasong, og har et klassisk snitt, har du de for alltid, og kan bruke de til alle anledninger, alt fra jobb til fest.

Bruk fantasien
Hvis du har et plagg som du liker kjempegodt, men som du ikke synes passer sammen med "noe", så ikke putt det bort med en gang. Bruk fantasien og justér på andre deler av antrekket. Ved å tilføre et belte for eksempel, så kan du forandre hele stilen. Hva med et skjerf, en brosje eller en hatt? Det er lite som skal til for at alt skal stemme, og jo mer kreativt og livlig, desto mer personlig stil.


Vær litt forsiktig med Vintageklær
Vintage er supertrendy og kjempestilig, men det er en fin balanse. Det kan enten få deg til å se ut som en dronning, eller som en som ikke har stil i det hele tatt. Første bud når det gjelder vintageklær er å prøve de på! Størrelser og mål er garantert ikke det samme på disse plaggene som klærne i dag har. Så her kan du ende opp med klær som er helt feil for fasongen din. Pass også på at det ikke er flekker som sitter igjen, for disse får du garantert ikke av. Når det gjelder vintagetilbehør, så finnes det ikke stiligere enn å blande dette med et hypermoderne antrekk. Jeg elsker den kontrasten, særlig hvis du tilfører et par vintagesko!

Jo høyere hæler, desto bedre!
Dette har jo selvfølgelig med smak og behag å gjøre også. Men det er et faktum at høye hæler får beina til å se lenger og slankere ut. En annen ting er at med høye hæler kan du variere garderoben enda mer, for de passer sammen med alt fra den formelle dressen, til jeansen som jeg nevnte lenger opp her. Og jo høyere hæl, desto lettere er det å tilpasse til både antrekk og anledning. Sko med lav hæl har ikke så allsidig bruksområde.
Bare husk da, at hvis du ikke klarer å gå i høye hæler, da er det bedre å velge noe annet, for det vil ikke se bra ut der du stavrer deg avgårde :-)0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine