Highlighter - Den perfekte finish!

Highlighteren er et av de produktene som kan forandre makeuplooken din fullstendig. Et av de aller viktigste produktene, spør du meg.
Hvis den legges riktig, gir den deg det glødende utseendet som gjør at andre ikke klarer helt å se hva som er annerledes, annet enn at du ser fantastisk ut.
Når du velger highlighter så er det viktigste å få den i riktig tone i forhold til huden din.
Har du kald eller varm tone? Har du lys eller mørk hud?
Har du veldig lys hud kan det være lekkert med en kald rosa. Har du derimot veldig mørk hud, kan det være finest med en med gyldne, litt gulere toner.
Målet med å legge highlighteren er å få huden til å se jevn og perfekt ut, porselensaktig og glødende. Det skal også se ut som om du nettopp har gitt huden din fuktighet.
Det skal ikke være glitter i den perfekte highlighteren, så husk å prøve produktene før du kjøper dem. Hvis du tydelig ser et skinnende felt i huden, så har du riktig produkt.

Highlightere kommer i utallige ulike versjoner, fargetoner, pris, kremform og pudderform.
Man må nesten prøve seg frem litt for å finne sin favoritt. Min favoritt er en kremstick fra Shiseido.


Hvis du er ute etter en "generell" highlighter fordi du ikke er sikker på hudtonen din, og om du skal velge kald eller varm, så anbefaler jeg å prøve Guerlain sin "Meteorites". Den har vært markedsledende i flere år. Den består av seks ulike farger, som skal gi en perfekt balanse. Et fantastisk produkt det også, synes jeg.

Hovedområdene for påføring
Kinnben, øynene, neseryggen og amorbuen på leppene. Men det er også kjempefint å legge highlighting i tinningen, i nedsøkket under leppene, i øyekroken og også øverst på kragebenet, hvis du for eksempel har en kjole eller topp med utringning. Mulighetene er mange.


Bruker du pensel til å legge foundation, anbefaler jeg deg å bruke den samme penselen til å legge highlighteren. Foundationen som sitter igjen på penselen vil hjelpe deg til å blande produktene mye enklere, og det vil ikke bli noen harde overganger.
Skal du legge på kinnbena, pass på at du legger på det høyeste punktet. Der hvor du kjenner benet tydelig.
Skal du legge ved øynene, legg highlighteren under brynet, rett under knekken ved høyeste punkt. Dette vil åpne øynene og gi de ekstra løft.
På leppene bruker du en tynnere pensel i amorbuen, og klapper det forsiktig inn. Dette vil gi en plumping og fuktende effekt.
På neseryggen legger du en supersmal stripe. Pass på å duse ut i kantene. Det vil gi en smalnende effekt, men pass på at du ikke legger helt ned til nesetippen. Da kan det nemlig se ut som om du er svett i huden istedet.


Noen highlightere kan kanskje minne om dekkprodukter, men det skal du ikke bruke det til. Særlig ikke i områder hvor du kanskje er rød, eller har ujevn pigmentering i huden. Skimmeret i highlighteren vil nemlig gi ekstra oppmerksomhet til disse områdene, og da oppnår du motsatt effekt.

Husk også at hvis du bruker for eksempel flytende concealer og foundation, bør også highlighteren være flytende eller i kremform. Ikke bland flytende og faste produkter, for resultatet kan bli et ujevnt og "kakete" resultat.

Husk også å legge produktene i tynne lag. Da oppnår du effekten vi jobber for å få.
Nemlig at det ser ut som huden din bare er så perfekt, helt naturlig :-)

Til venstre ser du eksempel på en highlighter i kald tone, til høyre, en gyllen og varm tone.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine