Vakker hud uansett alder

Å være flink med pleie av huden er viktig, uansett hvilken alder man er i. Men det er større forskjell enn man kanskje tror på hvilke behov huden har, og hva man skal bruke i den alderen man er i.


20-årene: Få innarbeidet de gode vanene
Hudtilstand: Stort sett frisk hud som er fast og uten linjer. I 20-årene har ikke huden så store behov annet enn god fukt. Men det er nå det er viktig å innarbeide gode vaner i form av rens og pleie av huden. Her legger du nemlig grunnlaget for en sunn og vakker hud for resten av livet.
Forebygg med rens av huden! Rens huden 1-2 ganger daglig, helst morgen og kveld. Bruk en god fuktighetskrem og solkrem. Bruk gjerne fuktighetskrem med solfaktor, så har du beskyttelse hele tiden.
Viktige produkter: Fuktighetskrem og solbeskyttelse med minimum faktor 15.


30-årene: Trapp opp hudpleien
Hudtilstand: Huden begynner å bli slappere, og det kan tenkes at du allerede har oppdaget de aller første linjene. Huden ser fortsatt ung ut, men produksjonen av nye hudceller er dårligere og også fastheten og elastiteten i huden blir dårligere.
Vær strengere med hudpleierutinene! Bruk en skrubb i tillegg, gjerne et par ganger i uken. Ved å fjerne døde hudceller vil synlige linjer virke mindre. Det er på tide å bytte ut fuktighetskremene med forebyggende kremer med mer aktive ingredienser. De inneholder mer antioksidanter og vitaminer som jobber mer i huden. Husk også halsen, huden på brystet og hendene. Og husk solbeskyttelsen!
Viktige produkter: Ansiktsskrubb tilpasset din hud og alder og et forebyggende serum.


40-årene: Tid for reparering!
Hudtilstand: Linjene er synlige i ansiktet og huden er slappere. Dette er tiåret som viser om du har tatt godt vare på huden tidligere- eller ikke. For eksempel så vises solskader og pigmentforandringer i huden seg ekstra tydelig i 40-årene. Nå er det viktig å gi næring til huden og reparering hvis den trenger det, så den kan fortsette å  holde seg sunn og frisk så lenge som mulig.
Viktigst for huden: Kremer og serum som har god næring og som virker oppstrammende. Øyekrem er vikig, og huden trenger en god ansiktsmaske.


50-årene: Supernæring!
Hudtilstand: Tydelig rynkete og slapp hud. Huden blir også merkbart tørrere. Fortsett og rens og plei huden, men bruk produkter som er næringsrike og som hjelper huden. Den er nå dårligere på å produsere naturlig hudfett.
Behandling: Hvis huden er blitt tørrere er det lurt å bruke fetere og mer næringsrike kremer også, i tillegg til næringen og fukten fra rensen. Ikke glem øyekrem, håndkrem og solbeskyttelse.
Hold fokuset på nærende produkter.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine