Brudemakeup - Gjør det selv

Er du brud, og har lyst til å legge din egen makeup på den store dagen, har jeg laget en liten steg for steg-guide til hvordan du skal få en perfekt, naturlig og romantisk makeup, som holder helt til festens ende:


De første stegene inneholder:

base
concealer
foundation
pudder.

Legg først en base i hele ansiktet på ren hud. Påfør deretter foundation, gjerne med en svamp. Dette vil gi et jevnere og mer naturlig resultat. Vær forsiktig når du legger foundation i pannen, så du ikke får i håret.

Bruk concealeren til å gå over alle områder som du vil skjule, som kviser og ujevne områder. Husk at concealer skal ha en lysere tone enn foundation og pudder. disse skal ha en så identisk farge som huden din.

For å oppnå den perfekte, "kremete" og myke huden anbefaler jeg mineralfoundation, gjerne Bare Minerals (I.D). Den er superlett å legge, og inneholder litt skimmer, som får huden til å gløde nydelig. mineralmakeup smelter inn i huden, så man slipper å føle at man har en maske i ansiktet.
Med mineralfoundation slipper du også pudder, og du får en vakker og naturlig look. Bruk heller litt pudder til å friske opp utover kvelden, eller for å matte ned huden til bryllupsfotografiene.


Lipliner og leppestift:

Begynn med en lipliner som er så lik fargen til leppestiften som mulig.
Legg linjen rundt hele munnen, tett inntil konturen. Fokusér spesielt på buen og på midten av underleppen. Bruk en Q-tips til å softe ut liplineren.
Legg deretter lipliner på hele leppen, det vil få leppestiften til å sitte bedre og lenger.
Legg leppestift i passende farge, med et lett lag lipgloss over til slutt.

Mest brukte farger er duse fersken- og rosatoner og klassisk rød.

Øyemakeup - Forarbeide:

Før du starter med øyemakeup legger du en øyeskyggebase på øyelokkene. Har du ikke en egen base, legg en tynt lag med foundation. Dette gjør at øyemakeupen holder seg like fin gjennom hele bryllupsdagen.

Sjekk også øyebrynene dine for "åpne" områder. Her kan du fylle diskret inn med en øyebrynspenn eller skygge slik at de blir jevne og fine.
Pass på at ikke fargen er for mørk. En mellombrun farge passer for de fleste.
Øyeskygge:

Velg gjerne en tri-color palette med ønskede farger. Disse inneholder farger som skal matche hverandre perfekt, og det blir lettere å duse de i hverandre. Mange av de er også laget for å passe til de ulike øyefargene. Det er også viktig å velge varme eller kalde farger, etter hvilken kategori du selv er i.

Til blå øyne er det pent med kalde farger. Til for eksempel hasselbrune øyne er det fint med varme farger.

Bruk den lyseste fargen i paletten til øyelokket og litt under brynet, der hvor brynet er høyest. Det vil gi et ekstra våkent blikk. Den mellomste fargen i palletten legges gjerne i globalen, og den mørkeste fargen legges i ytterkant på øyelokket, og softes ut til den møter den mellomste tonen i globalen.

Eyeliner (Kajal) og maskara:

Legg en tynn, fin linje med eyeliner så tett inntil vipperoten som mulig. Dette gir et intenst og vakkert blikk. Bruk sort eller brunt etter hva du er vant til. Jeg anbefaler en mellombrun tone hvis du er veldig lys. Sort for de som er mørkere. men det viktigste er at du bruker farger du føler deg vel med.

Dus ut streken med en Q-tips for å softe ut i øyeskyggen. Legg gjerne en strek under øyet også, men husk at dette rammer i øyet, noe som får det til å se mindre ut. Vær derfor nøye med å duse ut streken.
Ønsker du et mer dramatisk resultat, legg våtliner på øyelokket.
For å avslutte øyemakeupen, legg et lag med brun eller sort maskara. Denne bør absolutt være vannfast. Det vil alltid komme noen tårer denne dagen.

Prøv deg gjerne frem ved å legge makeupen noen ganger før bryllupet. Legg ulike farger og toner, og vær ikke redd for å gjøre feil. Det er feilene du lærer av, men det er viktig å få det helt rett på den store dagen.


Har du spørsmål om brudemakeup, send meg gjerne en mail, så skal jeg hjelpe deg! :-)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine