Få vellykket resultat med selvbruning!

Få vellykket resultat med selvbruning!

Hemmeligheten bak en fin, dyp brunfarge med selvbruningskrem er en nøyaktig påføring. Det kan være litt vanskelig å få til hvis du er nybegynner.
Eksperimentér litt, for å finne ut hvor mye du behøver. Hvilke områder du må gå over flere ganger (som knær og albuer), hvilke områder som må unngås (som innsiden av hender og armhuler), og hvor du skal starte og stoppe påføring. Dette kommer selvfølgelig an på hva man foretrekker, og hvor erfaren man er.

1. Selvbruning tar tid! Sett av minimum en halvtime, vi anbefaler en time. Ikke mist motet om du synes det tar for lang tid, det tar lenger tid å få den samme brunfargen ute i solen. Og med selvbruningskrem er det absolutt ingen risiko for rynker, hudkreft eller solbrenthet!

2. Ta en rask dusj eller bad. Skrubb ansikt og kropp. Enten med en hampvott, grov vaskeklut eller ansikt-og kroppsskrubb. Ikke skrubb for hardt, men skrubb litt ekstra ved knær, ankler, føtter, albuer og nakke. Da vil du få et jevnere resultat, siden selvbruningskremer har en tendens til å sette seg ekstra hvor huden er litt tørrere eller tykkere en resten av kroppen. Smør inn kroppen med en lett og god fuktighetskrem. Det gjør det lettere å smøre ut selvbruningskremen ordentlig.

3. Ikke ha klær på når du påfører selvbruningskrem. Bruk i tilfelle et gammelt håndkle eller noen gamle klær du ikke bruker til vanlig. Kremen vil nemlig etterlate flekker før den er helt absorbert inn i huden.

4. Konsentrer deg om å smøre inn et område av gangen. Bruk litt lenger tid på å smøre jevnt. Vær nøye med å unngå krem på steder du ikke vil ha farge.

5. Vask fingrene ofte underveis! Hvis du venter for lenge vil du få stygge mørke (ofte gule) flekker. Ha en neglebørste for hånden, det er det beste for å få av kremen ordentlig. Husk å skrubbe ordentlig mellom fingre og på neglebåndene.

6. Enkelte deler av kroppen trekker til seg farge lettere enn andre. Men det kan variere fra kropp til kropp, så ikke vær redd for å prøve ut. Noen blir kanskje lettere brune på bena, mens andre blir lettere brune på magen. Etterhvert som du blir mer erfaren finner du ut hva som er tilfellet for deg. Vær forsiktig rundt nesen, øyne, ører, hårfeste og lepper. Her kan du gjerne bruke en bomullspad, puddersvamp eller en syntetisk make up-kost. Det vil gjøre det lettere å påføre et tynt jevnt lag. For å unngå at lyst hår skifter farge, smør et lag med balsam eller vaselin rundt hårfestet.

7. Vent minst 15 - 20 minutter med å kle på deg etter smøring. Unngå trening eller svømming en god stund etter påføring.

8. Hvis du feiler og ender opp med mørke streker eller mørke områder, kan du prøve å gå over områdene med en scrub-krem. Dette bør klare å ta flekkene. Ellers fører enkelte kosmetikkmerker egne fjernere for selvbruning.

9. Bruk litt ekstra tid på problem-områder. På hendene kan du for eksempel bruke en make up-svamp til å smøre ut kremen med. Bruk en Q-tips til å gå over negler, neglebånd og mellom fingrene. Smør inn føttene og tærne på samme måte. Husk at disse områdene skal ha minimalt med selvbruning, for her trekkes fargen inn mye raskere! Jeg bruker som regel bare overskuddsfargen i hendene mine til å smøre inn disse områdene.

10. Påfør selvbruningskrem til du har fått den fargen du ønsker. Vanligvis begynner fargen å blekne etter ca tre - fire dager, men dette kan variere fra merke til merke.


Lykke til!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine