Neglenes historie

Neglenes historie

Negler jeg har støpt tidligere.
 
En negl er ikke bare en negl. Vi pynter, lakker, filer og klipper, alt ettersom hvordan moten er.
Hvis du trodde at dette er et nyere fenomen tar du feil.

Her er neglenes historie:

1800 -
Moten tilsier mandelformede negler, korte og litt spisse. Neglene farges med parfymert rød olje, og poleres med pusseskinn.

1830 -
En fotlege ved navn Sitts introduserer bruken av trepinner til å skyve ned neglebåndene med.Før disse kom brukte man metallverktøy og syre. (!)

1892 -
Dr Sitts niese jobber for neglepleiens utbredelse. Dr Sitts metode brukes i skjønnhetssalonger og hos frisører med behandlinger som hadde priser som passet til alles lommebok.

1900 -
Den første neglelakken blir oppfunnet. Den hadde en skinnende klar rosafarge, men dessverre holdt den kun en dag.

1910 -
Firmaet Flowery Manicure Products fremstiller neglefiler av metall og av tre dekket med granatstøv.

1917 -
En annonse i motebladet Vogue oppfordrer kvinner til å ikke skjære eller klippe neglebånd. Istedet anbefales bruk av neglebåndsfjerner i kremform, etterfulgt av polish, neglelakk, trepinne til å dra tilbake neglebåndene og neglefil. Firmaet Cutex tilbyr også neglebåndsfjerner samt blekemiddel og neglepolish i fast form, som pudder, pasta, flytende eller stift.

1920 -
De kvinnelige stmfilmstjernene er kjent for deres ungpike-utseende med kort hår og slanke figurer. Stilen er komplett med korte, ufargede negler. Utviklingen av lakk til biler skaper grunnlag for utvikling av farget, herdet neglelakk.

1927 -
Firmaet Max Factor lanserer "Society Nail Tint", en liten porselenskrukke med en rosa krem. Kremen gnis inn i neglene og gir en naturlig rosenrød farge. Også en hvit lakk lanseres. Den legges under negletuppen for å skape den effekten som vi i dag kjenner som fransk manikyr.

1929 -
Parfymert neglelakk introduseres, men det slår aldri an.

1930 -
Takket være filmstjernene blir neglelakken fryktelig populær. Neglelakken uttrykker sofistikert stil. En neglelakkfjerner kommer på markedet.

1932 -
Firmaet Revlon grunnlegges. Firmaets fundament er oppfinnelsen av en gjennomsiktig neglelakk, som er lett å legge uten å få striper. Lakken har fargepigmenter og kan fremstilles i masse nye farger.

1934 -
Første neglelakk mot neglebiting lanseres.

1938 -
Professjonelle manikyrister har blitt veldig populært, og koster i USA fra 25 cent til $3,50. Også menn får stelt neglene sine når de er hos frisøren.

1940 -
Filmstjernen Rita Hayworth har lange, røde negler og skaper ny mote. Uttrykket er glamorøst og forførende. Firmaet Elisabeth Arden lanserer en knallrød neglelakk til 75 cent pr. flaske.

1950 -
Neglelakk finnes i et utvalg av farger, og neglemoten blir lettere og lysere. Neglene skal være ovale i stedet for spisse.

1960 -
Neglemoten er stadig lyse negler, og spesielt korallfargede negler er populære.

1970 -
Dette er de kunstige neglenes tiår. Negler av akryl ligner de ekte, men er mye sterkere. Nå blir det populært med firkantede negler, og mange får satt de på i skjønnhetssalonger. Det er enda ikke funnet opp vannfast lim til neglene.

1973 -
Det første limet som er beregnet til kunstige negler blir funnet opp.

1975 -
Det stoffet som kunstige negler fremstilles av, avsløres som giftig. I USA tvinges fabrikantene av kunstige negler å finne opp en mindre helseskadelig formel.

1976 -
Firkantede negler blir moderne.

1979 -
Glassfiber brukes til kunstige negler. Små forgylte neglesmykker introduseres. Det første VM i negler holdes.

1985 -
Klistermerker til negler kan kjøpes. De første engangsnegler med lim bak introduseres.

2001 -
Neglepiercing.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine