Hudpleie- og makeuptips til 30-åringene!

Hvis du snart fyller 30, eller allerede er i tredveårene, har du helt sikkert begynt å tenke på hudpleie og makeup på en litt annen måte enn når du var i tyveårene. Når man er 20 tenker man stort sett på å tilføre fukt til huden, og man er ikke like forsiktig med å beskytte huden mot solen og rynker. Makeup kan vi eksperimentere med, og vi kan bruke alt av produkter, i alle slags farger. 
Hva er egentlig annerledes i tredveårene, og hva bør vi tenke på?


La oss ta det beste først:
Det er ikke alle som jubler like høyt når man fyller 30, det er liksom en milepæl i livet vårt. Men det er faktisk noe du kan se frem i mot, når det gjelder hud og skjønnhet.
Har du for eksempel hatt problemer med kviser eller akne i tyveårene, så er dette noe du stort sett slipper å bekymre deg over i tredveårene. Sene netter, festing og alkohol avtar også gjerne litt siden vi roer oss ned, så det å våkne opp med kjempeposer under øynene og mørke ringer vil du kanskje ikke oppleve like ofte. Selvfølgelig er dette helt ulikt fra menneske til menneske, og noen fortsetter partylivet langt opp i overmoden alder. Så dette er generelt. Men en ting som er helt sikkert, er at man er mye mer opptatt av å tilføre huden fukt, og man er mer trygg på seg selv i tredveårene. Og dette synes godt i huden. Så det er positive ting også ;-)

Nå må jeg ta med da, at det å være 30 er milevis unna det å være "gammel". 30 er jo faktisk blitt det nye 20 fordi samfunnet har forandret seg, vi venter med å få barn til vi er eldre, ny teknologi innen skjønnhetsbransjen osv.
Men det er ikke til å komme forbi - Både huden og kroppen forandres.

Hudpleie i tredveårene:
Når du når det magiske 30 tallet, så er det dessverre sjanser for at du begynner å se resultatene av for mye soling hvis du ikke har vært forsiktig med solbeskyttelse tidligere. Kanskje oppdager du fine linjer her og der, eller mørke områder eller flekker, siden huden begynner å bli tynnere.
Investér i en god ansikts- og øyekrem med aktive ingredienser som forebygger. Må velge en av de, så anbefaler jeg å gå for øyekremen først, for det er her de fine linjene viser seg først. Gode ansiktsmasker og daglig rens av huden er også med på å forebygge, og å holde huden jevn og fin. God investering til årene som kommer!


Makeup i tredveårene:
Når du velger makeupprodukter så er det viktig å tenke på at produktene skal beskytte og gi næring til huden, i tillegg til riktige farger og å gi deg looken du er ute etter. Vær nøye med å velge foundation som inneholder solfaktor, så vil huden beskyttes mot solen hver dag. (Beskytt også hals og hender med solfaktor. Her har du den samme tynne huden).
Ettersom vi blir eldre, mister også huden den naturlige gløden, så se også etter om foundationen inneholder lysreflekterende ingredienser for ekstra glød. Det samme med concealeren, eller med pudderet. Bare pass på at du ikke overdriver!

Rouge: Smil til deg selv i speilet, og legg rougen på eplekinnene. Det gir en ungdommelig look, og ser egentlig bare ut som friske roser i kinnene som du like gjerne kunne fått av å løpe deg en tur :-)

Leppestift: Her er det ikke mange forandringer du trenger å gjøre, for det er usannsynlig at du har fått linjer rundt munnen enda. Men hvis det skulle være tilfelle, se etter leppestifter eller gloss som inneholder en "plumping-effekt". Jeg tror at jeg kan påstå at alle merker fører det. Bruk også lipliner, som holder leppestiften på plass. Ellers så anbefaler jeg leppeprodukter med mye fukt og pleiende ingredienser.

Øyemakeup: Dagmakeup er fint å holde i nøytrale toner, men her er det også snakk om smak og behag. Men med nøytrale toner i for eksempel jordfarger, ser man fresh og trendy ut. Det passer også til alle anledninger.
Det aller viktigste er pene øyebryn! Med buskete og rotete øyebryn kan man se sint og streng ut, og faktisk se eldre ut.
Legg en fin highlight i høyeste punkt på brynet, for et ekstra løft, og som får øynene til å se mer våkne ut.

2 kommentarer:

{ Aurela Hudpleie } | 28. oktober 2011 kl. 07:19 sa...

Veldig fint innlegg :-). Det er så riktig at det er flere ting man bør tenke anderledes på innen hudpleie og sminke når man blir eldre enn når man er i 20-årene.

{ Liv } | 28. oktober 2011 kl. 12:31 sa...

Hei hei, tusen takk for en kjempekoselig kommentar, det blir jeg veldig glad for :-)

Ønsker deg en super helg!
Klem fra Liv

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine