Hudpleie: De viktige ingrediensene mot tørr hud!

Visste du at den hudtypen du har er du født med, og at den er arvelig?
Det er også hvor stor talgproduksjon som er i huden som bestemmer hva slags type den er. Er det overproduksjon av talg har du fet hud, og hvis det er for liten produksjon blir huden tørr. Men det går også an å ha en fet hud som føles tørr, stram og sår fordi den er fattig på fukt. Da har du antagelig en kombinasjonshud.
Du kan ikke endre hudtypen din, men hvis du fokuserer på riktige ingredienser i hudpleie eller mat kan du finne en god balanse.


To av de viktigste ingrediensene:

Fettsyrer
Kroppen produserer ikke selv Omega-3. Derfor må vi tilføre disse fettsyrene selv. En av de aller beste kildene er fet fisk, så ved å være flink til å spise fisk får kroppen masse av dette. Hvis du ikke liker fisk er det lurt å ta kosttilskudd som inneholder Omega-3. Selv så bruker jeg en oljeblanding som heter Udo's Choice. Jeg kjøper den på helsekosten. Den er ganske dyr, men den finnes i to størrelser og holder kjempelenge.
Fettsyrene tas opp i cellene og smører huden innenfra, og på den måten så tilføres den tørre huden masse godt fett. Udo's Choice- oljen kan du foresten også bruke i matlaging, så da slipper du å drikke ren olje hvis du ikke synes det er så fristende :-)Hyaluronsyre
Dette er vel den desidert viktigste ingrediensen mot tørr hud. Den holder på fukten og finnes naturlig i det midterste laget av huden. Denne vidundersyren har faktisk evnen til å binde tusen ganger sin egen vekt i vann, og passer på at hudlagene er godt gjennomfuktet. Neste gang du skal kjøpe deg en god hudkrem skal du sjekke om denne ingrediensen er med.
Sliter du med veldig tørr hud, skal du helt klart gå for produktene som inneholder hyaluron. Er du usikker så spør betjeningen om de kan hjelpe deg.
Når du ser på innholdet så kan hyaluron også betegnes som sodium hyaluronate eller hyaluroan.

Grunnen til vi mister fuktighet i huden kan være at hudbarrieren er blitt svakere.
Hudbarrieren er det ytterste laget i huden, og blir denne svakere mister vi også fuktighet fra hudlagene som ligger dypere ned i huden.


Bildene er googlet1 kommentarer:

{ Elizabeth Michelle } | 21. februar 2012 kl. 17:05 sa...

Gode tips :) Har du en krem å anbefale kanskje?

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine