Olje fra Marokkos hellige tre

Jeg har fått et spørsmål fra en leser, som etter å ha lest innlegget mitt "Dårlig hud og julebord snart? Raske løsninger" lurer på om jeg kunne skrive litt mer om Arganolje, og det er klart at jeg kan det!
Nå vet ikke jeg så mye mer enn det jeg skrev i det innlegget, men jeg har gjort litt research i det store biblioteket, Google :-)


Treet vokser bare i Marokko, og det heter Argania Spinosa. Det er et eviggrønt tre, og oljen fra fruktene inneholder så mye som dobbelt opp av E-vitamin som for eksempel olivenolje. Dessuten så er det rikt på essensielle fettsyrer og antioksidanter. Denne oljen har faktsik vært brukt i århundrer og generasjoner innen folkemedisin, og berberkvinnene har utvunnet og brukt den til både matlaging og skjønnhetspleie. Treet er hellig for berberne.


Bruker du for eksempel oljen i matlaging viser det at det kan redusere kolesterolen og senke blodtrykket. Bruker du den i hudpleien vil oljen være med på å bygge opp huden igjen, og pleier og beskytter elstisiteten. Huden vil også holde bedre på fuktigheten. Derfor reduserer den rynker og motvirker strekkmerker og misfarging i huden.

De merkene som jeg vet bruker Arganolje i sine produkter er naturlige merker som REN, Ila og britiske Liz Earle, men det er helt sikkert flere enn det. Det kan også kjøpes over nettet. Hvis det er noen som vet om flere, så blir jeg veldig glad om du forteller det:-)

2 kommentarer:

{ Julianne } | 7. desember 2011 kl. 21:08 sa...

Hei :) Lee Stafford har kommet med en ny hårpleieserie med denne oljen. Veldig bra blogg!! Ha en fin kveld :)

{ Liv } | 8. desember 2011 kl. 00:41 sa...

Hei hei Julianne! Tusen takk for koselig kommentar hos meg, og for et flott tips, det visste jeg ikke. Og i og med at jeg skrev dette innlegge som et svar på et spørsmål jeg fikk fra en leser, så får hun helt sikkert med seg det hun også, så det var supert, tusen takk :-)

Håper du har en fin-fin kveld videre!

Klem fra Liv :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine